165 werknemers op straat door faillissement gieterij Lovink in Terborg

TERBORG - Gieterij Lovink is failliet. Dat is maandagmiddag bekend geworden nadat het bedrijf in Terborg vorige week al uitstel van betaling had aangevraagd voor de bv’s Technocast en Handmouldings. 

 

Bij deze twee onderdelen werken 165 mensen. Enertech, het derde onderdeel - waar 35 mensen werken - van het bedrijf, is wel gezond. 

 

In de periode van surseance van betaling is gebleken dat er onvoldoende zekerheid is dat op termijn de crediteuren kunnen worden betaald, laat het bedrijf in een persbericht weten. Wel zijn er kandidaten om een doorstart te maken. ‘Een aantal partijen heeft interesse in de overname van de activa van de gieterij-tak.’

 

Lovink is vorige week een aantal dagen gesloten. Bewindvoerder Vincent Jongerius zei daarover vorige week: ,,Vanwege corona was er minder werk. Op Hemelvaartsdag was iedereen vrij en op vrijdag ook. De hekken zijn dicht. Maandag starten we de productie weer. Maar dat zegt niets over de toekomst van het bedrijf. Daarover zal na het weekeinde meer duidelijk worden.”
 

Lovink bestaat 109 jaar. Het bedrijf zat al in zwaar weer. Door de coronamaatregelen daalde de productie verder. Lovink maakt onder meer gietijzeren producten voor compressoren en pompen en ook voor turbo’s in trucks, kachelfronten en pannen en pandragers voor gasfornuizen. 

 

Bron: Gelderlander.nl

Algemene Vereniging van Nederlandse Gieterijen (AVNeG)

De Algemene Vereniging van Nederlandse Gieterijen (AVNeG) behartigt de belangen van de Nederlandse gieterijsector en in het bijzonder die van de bij haar aangesloten leden. Arbo, milieu, energie en promotie van het vakgebied zijn de speerpunten van de vereniging. De AVNeG telt 16 lidbedrijven. Het secretariaat is gevestigd bij de Vereniging FME-CWM in Zoetermeer. Wanneer u interesse hebt in het lidmaatschap van de AVNeG, neemt u dan alstublieft contact met ons op.