IJzergieterij Lovink start deels door

Dankzij opdrachten van twee grote klanten kunnen 35 medewerkers van de failliete ijzergieterij Lovink aan het werk blijven binnen het onderdeel Lost Foam. De andere 130 medewerkers komen alsnog op straat te staan.

Dat meldt De Gelderlander. De twee klanten geven een garantie van een jaar voor de voortzetting van Lost Foam. De onderdelen die zij gebruiken van Lovink kunnen zij zelf niet produceren. Koen van Tankeren, woordvoerder van Lovink, geeft aan De Gelderlander aan dat in dit jaar Lost Foam nieuwe mogelijkheden voor de toekomst kan onderzoeken.

Lovink maakte sinds de kredietcrisis geen winst meer, de coronacrisis was de laatste klap. In mei vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Op 19 mei werd het bedrijf vervolgens failliet verklaard. Het faillissement betreft de onderdelen Technocast en Handmouldings. Enertech valt niet onder het faillissement.

Bron: Vraag & Aanbod

Algemene Vereniging van Nederlandse Gieterijen (AVNeG)

De Algemene Vereniging van Nederlandse Gieterijen (AVNeG) behartigt de belangen van de Nederlandse gieterijsector en in het bijzonder die van de bij haar aangesloten leden. Arbo, milieu, energie en promotie van het vakgebied zijn de speerpunten van de vereniging. De AVNeG telt 16 lidbedrijven. Het secretariaat is gevestigd bij de Vereniging FME-CWM in Zoetermeer. Wanneer u interesse hebt in het lidmaatschap van de AVNeG, neemt u dan alstublieft contact met ons op.